Ács Dániel - Főállású Angyal-jelölt 2017

Idén is keressük Főállású Angyalunkat, aki egy éven keresztül mások életét teszi majd jobbá, miközben a Vodafone Alapítványtól bruttó 400.000 forintos fizetést kap. A pályázóktól egy saját videót kértünk, amiben röviden bemutatják a programjukat. Szakmai zsűrink hat jelöltet választott, akik közül a közönség szavazatainak segítségével dől el, ki lehet a következő angyal. Ismerd meg jobban a jelölteket, nézzd meg bemutatkozó videójukat, majd szavazz a programjukra a közönségszavazás oldalán!

Miért tartod alapvetően fontosnak, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek versenyképes digitális tudást szerezzenek?


Nem csak a hátrányos helyzetű gyerekek érintettek feltétlen ebben a kérdésben, hanem egész Magyarország gyermektársadalma. Folyamatosan tapasztalom, hogy gyermekeink napi szinten használnak okos eszközöket, de egyet nem tudok megemlíteni közülük, aki képes vele önállóan egy feladatot megoldani. Na, jó a számológép segítségéve esetleg összead, de nem ezért fejlesztették őket a gyártók. Ma, ha egy gyermeket megkérdezel - Mit csinálsz az okos telódon? – feltehetőleg azt fogja mondani jobb esetben „Clash of Kingsezek” vagy „Pokémon Gozok” rosszabb esetben „Facebookozom”. Az, hogy képes játszani vagy kapcsolatot tartani rajta és egyúttal használni is elismerésre méltó, de ennyiben ne álljon meg ez a történet.
Fontos, hogy játszanak rajta és nem szabad ezt megtiltani tőlük! Sőt támogatni és bekapcsolódni érdemes oktatóként és szülőként egyaránt a világukba, hogy értsük miként érhető el figyelmük, ezáltal bele tudjunk csempészni „egy kicsit többet”!.

Azt vallom, hogy oktatni szükséges az okos és egyéb digitális eszközeink használatát.

Fontos, hogy ne csak és kizárólag játékok futtatására használják eszközeiket. Meg kell ismerniük annak működési elvét, lehetséges alkalmazásait. Fel kell térképezniük segítségünkkel a benne lévő lehetőségeket, ami segítheti érdeklődéseik tárgyát fenntartani. Amíg az 5 éves kisfiam megkérdezi –Apa, de miért? – addig kíváncsi és ezt ki kell használni!
Meg kell ismertessünk minden lehetőséget az eszközök használatával, mert Ők a digitalizációs társadalom szülöttei. Ők a mi jövőnk és aki nem használja vagy nem jól használja, az lemarad!


Milyen sikersztorikra számítasz, milyen eredményeket érnek el majd az általad mentorált gyerekek?


Mit gondolunk sikersztorinak? Sikersztori, ha nem az utcán lődörög? Esetleg nem csak kockul? Képes saját javára fordítani megszerzett tudását? Alkot általa? Fejleszti kreativitását? Ha ez az, akkor már nyertem.
Kisközösségi szinten kell a gyermekekkel foglalkozni, az számukra az ideális környezet. 30-35 fős osztályban elvesznek és nem is ideális tehetséggondozásra a jelenlegi oktatási rendszer. Az én életem is egy „sikersztori”, ha úgy vesszük, már gyermekkoromban magamba szívhattam (Kazáron) a szülőfalum teleházában kialakult kisközösségi részvételt és most lám lehet a sors akarta így, vagy a tudatalattim tette ezt velem, de egy komoly befolyással bíró teleházat vezethetek egy igazán jól működő közösségnek.


Az általam megvalósítani kívánt projekt tehetségkutatás és tehetséggondozás.

Ez nem feltétlen most, hanem a későbbiekben térülhet meg, de abban biztos vagyok, hogy komoly hatással lesz minden gyerek jövőjére, ahogy velem is történt.


Vettél-e már részt hasonló projektekben?


Igen, csak akkor még a másik oldalon. Én voltam a gyerek. Továbbá részt vettem az első Budaörsön rendezett Digitális jövő - oktatás magyar-brit nyitott műhely szervezésében-, ahol a Vodafone Digitális Iskola Program is szerepeltette magát-, amelyen több mint 25 kiállító segítségével több száz gyermek megtapasztalhatta a virtuális valóságot, robotikát, animáció készítést, automatizálást és a 3D nyomtatást.


Honnan merítesz majd Vodafone Angyalként erőt, energiát, ha nehézségekbe ütköznél a projekt megvalósítása közben?


Mily meglepő: A közösségből! Óriási segítséget ad már csak az a tudat is, hogy mögöttem áll az egész Teleház közösség és velük együtt az a mérhetetlen felhalmozott tudás, amit gyűjtöttek munkájuk során, és kiváltképpen a kisfiamból, Marcellből. Ránézek és tudom, hogy ez az én ügyem, ez a dolgom és megcsinálom.

Ismerd meg az összes jelölt programját, és segíts eldönteni, kiből legyen Főállású Angyal! Szavazatodat itt adhatod le szeptember 29. éjfélig!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vodafoneangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr7112880768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása